Vētras “Kirstija” radīto postījumu kopējā atlīdzības izmaksu summa pārsniegs 1 miljonu eiro

Saistībā ar jūlija beigās notikušās vētras “Kirstija” postījumiem If Apdrošināšana šobrīd ir saņēmusi 580 atlīdzību pieteikumus. Savukārt kopējā plānotā atlīdzības izmaksu summa par vētras nodarītajiem zaudējumiem pārsniegs 1 miljonu eiro.

If Apdrošināšana izņēmuma kārtā ir sniegusi finansiālu atbalstu, daļēji atlīdzinot vētras “Kirstija” radītos postījumus visiem mājokļa apdrošināšanas “pamata” polises īpašniekiem, kuri nokrišņu risku nav apdrošinājuši, bet kuru mājokļi cieta stipro lietusgāžu rezultātā. Savukārt mājokļa apdrošināšanas “visu risku” polišu īpašnieki, kuri nokrišņu risku bija apdrošinājuši un kuru mājokļiem stiprās lietusgāzes nodarīja postījumus, neraugoties uz nokrišņu riska apdrošināšanas limitu 3000 eiro, atlīdzību par nodarītajiem zaudējumiem saņēma pilnā apmērā.

Līdz šodienai If Apdrošināšana ir saņēmusi 580 atlīdzības pieteikumus no īpašuma un KASKO apdrošināšanas klientiem. Šobrīd teju 50% no visiem atlīdzību pieteikumiem ir izskatīti un atlīdzināti. Taču pieteikumi aizvien tiek saņemti, jo mājokļu īpašnieki vispirms centās pašu spēkiem glābt savu īpašumu, novēršot pirmās postījumu sekas, un tikai tad pieteikt apdrošināšanas gadījumu.

“Plašākos un sarežģīti novēršamos bojājumus mājoklim noteikti nodara mitrums, ko radījis lietus ūdens, izsūcoties cauri mājas sienām un grīdai, būtiski bojājot mājokļa iekšējo apdari un iedzīvi. Naudas izteiksmē vienai privātmājai šie lietus ūdens radītie zaudējumi var pat pārsniegt desmit tūkstošus eiro. Tāpēc jo īpaši privātmāju īpašniekus, iegādājoties mājokļa apdrošināšanas polisi, aicinām izvēlēties plašāko apdrošināšanas aizsardzību,” saka If Apdrošināšanas īpašuma atlīdzību grupas vadītāja Una Vilgerte.

Vairāk nekā 130 tūkstoši eiro izmaksāti par vienā adresē noslīkušiem auto 

Lai arī lielākā daļa jeb 80% no visiem vētras “Kirstija” pieteikumiem saistīti ar īpašuma bojājumiem, pārējie ir KASKO atlīdzību pieteikumi. Stipro lietusgāžu laikā tika ievērojami appludinātas arī pazemes autostāvvietas. Vienā no tām bija novietoti trīs If KASKO klientu transportlīdzekļi – Mercedes Benz, BMW un Škoda, kas diemžēl guva neatgriezeniskus bojājumus. Remonts nebija ekonomiski pamatots, jo auto atradās zem ūdens un tika būtiski sabojātas elektrosistēmas, dzinējs, kā arī citas detaļas, tāpēc automašīnas nācās norakstīt. KASKO apdrošināšanas ietvaros tikai par šiem trīs auto vien esam izmaksājuši vairāk nekā 130 000 eiro lielu atlīdzību, bet tie ir tikai trīs no vairākiem desmitiem auto, kas cietuši vētrā.